En l'home, hi reconeix tradicionalment els següents cinc sentits (entre parèntesis l'òrgan on resideixen):
- Vista (als ulls)
- Oïda (a l'orella mitjana i interna, després de la recepció sonora a través de l'orella externa)
- Olfacte (a la pituïtària, al final dels conductes nasals)
- Gust (a la llengua)
- Tacte (a les terminals nervioses de la pell)
El gust és un sentit consistent en percebre i registrar el sabor i identificar determinades substàncies solubles en la saliva per mitjà d'algunes de les seves qualitats químiques.
Als humans el gust es sent principalment a la llengua, però altres animals poden sentir-lo amb altres òrgans, com per exemple antenes, pèls, palps, cèl·lules tegumentàries, etc.
A classe hem fet una pràctica per a provar els diferents sabors que podem trobar als aliments. Ha segut molt divertit, sobretot la part de "la tasta sorpresa" i es que més d´un s´ha endut una sorpresa al comprovar que alguns dels aliments que rebutgem sense tastar ens poden agradar si ens atrevim a provar-los.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada